Thousand Foot Krutch wilde een “ruig rock album” maken met mooie teksten

Thousand Foot Krutch wilde een “ruig rock album” maken met mooie teksten

Thousand Foot KrutchOp het nieuwe album Oxygen:Inhale wilde de band Thousand Foot Krutch weer eens echt muziek maken. Om die reden heeft de band besloten om alle elektronische computersnufjes, waar muziek tegenwoordig zo vol van zit, helemaal weg te halen. Wat overblijft zijn gewoon de muziekinstrumenten en de stemmen. Volgens de band ademt de muziek ook meer. Het klinkt alsof het live wordt gespeeld in dezelfde kamer waar je zit. Je hoort de vingers langs de gitaarsnaren glijden, het metalen gerinkel van de cymbalen en de stemmen klinken alsof de artiesten naast je staan.

Vergeleken met de vorige albums laat Thousand Foot Krutch het volume nu ook vaker zakken en laat de band toe dat de melodie en woorden langs de luisteraar zweven. Zelfs de fans die de band vanaf dag 1 hebben gevolgd zullen een nieuw geluid horen. “We maken muziek voor iedereen en we hopen dan ook dat er iets is op dit album waar iedereen zich in kan vinden”, zegt frontzanger Trevor McNevan. “Waar de wereld muziek consumeerd in singles, proberen wij van dit album een totaalbeleving te maken.”

De teksten van de songs vertellen ook een verhaal. Het is een oproep voor iedereen om de wapens van pijnlijke woorden neer te leggen en om elkaar lief te hebben en elkaar te helpen de lasten van het leven te dragen. Voor Trevor zijn de teksten net zo belangrijk als de muziek. “Een lied moet iets belangrijks zeggen, om te connecten met het publiek op een dieper niveau. Ik had een beeld in mijn hoofd van prostituees, verslaafden, zakenmannen en -vrouwen, mensen uit alle bevolkingslagen. Ze hielden allemaal een bord omhoog waarop stond: Breathe Through Me.  We zijn geroepen om van elkaar te houden, elkaar te helpen en te steunen en om met elkaar door het leven te gaan.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com