Trinity, Sela en Rend Collective winnaars Zilveren Duif Awards 2014

Trinity, Sela en Rend Collective winnaars Zilveren Duif Awards 2014

Trinity blij met Zilveren Duif Award
Foto: Jane Lasonder

Donderdagavond zijn op Urk de Zilveren Duif Awards voor de beste christelijke muziek uitgereikt. Dat gebeurde in een uitverkochte Koningshof. Met hun album Mundo won Trinity de award voor Beste Album Nationaal. De winnaar kwam tot stand door publieksstemmen en dankzij een vakjury.

“Van Mundo straalt de creativiteit en het enthousiasme af! Je zingt spontaan met de nummers mee, al weet je soms niet helemaal wat je zingt”, aldus de jury.

In vijf categorieën werden awards uitgereikt. Rend Collective won met The Art Of Celebration de award voor Beste Album Internationaal. De award voor Beste Album Voor Kinderen werd gewonnen door Marcel en Lydia Zimmer met Zo Is Dat! De award voor Beste Lied/Buma Cultuurprijs ging naar Ik Zal Er Zijn van Hans Maat, Kinga Bán en Adrian Roest. De Aanmoedigingsprijs is voor Eveline Cocu met Stop Rewind Play.

Daarnaast kende de Stichting Zilveren Duif een oeuvreprijs toe aan Henk Pool. Tijdens het galadiner voorafgaand aan het concert ontving Leen LaRivière de Lifetime Achievement Award.

De awards werden uitgereikt tijdens een avondvullend concert met optredens van Trinity, Ralph van Manen, Janine, Timzingt en Schrijvers Voor Gerechtigheid met Pearl Jozefzoon, Amanda Lock en Elise Mannah.

De uitreiking van de Zilveren Duif Awards was het hoogtepunt van de Week van de Christelijke Muziek; een promotieweek om de muziekverkoop in de christelijke boekhandel te bevorderen. In de achterliggende periode boog een jury zich over de genomineerden en stemde het publiek veelvuldig.

Bron: Grootnieuwsradio

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com