Zanger Needtobreathe: “Rivers To The Wasteland zwaarste album om te maken”

Zanger Needtobreathe: “Rivers To The Wasteland zwaarste album om te maken”

NeedtobreatheHet nieuwe album Rivers In The Wasteland was het zwaarste album wat Needtobreathe ooit gemaakt heeft. Dat vertelt zanger Bo Rinehart van de band in de nieuwste editie van CCM Magazine. Afgelopen jaren trad de band meer dan 200 keer per jaar op en de band was uitgeput. “We begonnen uit het oog te verliezen wat we aan het doen waren en waarom we het deden. We verloren onze inspiratie en hielden ons heel erg vast aan onze identiteit als Needtobreathe.”

De band besloot daarom wat tijd vrij te nemen. “Onze relatie onderling was zo gespannen, dat er zelfs een moment kwam dat we elkaar niet meer spraken”, vertelt Bo Rinehart. “Tijdens een periode van gebed, zag ik in dat ik maar een klein deel ben in het complete proces. Ik moest inzien wat God kan doen met en zonder mij. Ik moest mijn identiteit terug vinden in Christus, in plaats van alleen de dingen te zien die ik doe.”

Nu pakt de band dingen heel anders aan. Waar ze voorheen alles met beide handen aangrepen en elke mogelijkheid volgden en verkenden, staat Needtobreathe nu in de overtuiging dat God de deuren opent waar ze doorheen moeten gaan. Een stuk overgave en besef dat het niet om Needtobreathe gaat, maar om God’s plan.

Het nieuwe album Rivers In The Wasteland gaat over dit proces. Bo Rinehart citeert: “In Jesaja 43 zegt God dat Hij iets nieuws wil maken, een weg zal banen door de wildernis en rivieren laat ontspringen in de woestijn (vertaald in het Engels: Rivers in the wasteland). En dat is precies wat God heeft gedaan met dit album.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com